Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Octombrie 2015
Vizualizari: 722
Comentează add

Meteorologii au emis două avertizări succesive cu cod galben de ploi, care intră în vigoare după-amiază.

Vin ploile în aproape toată ţara

radiojurnal

Foto: wikipedia.org.

Vin ploile în aproape toată ţara, iar la munte sunt anunţate ninsori. Meteorologii au emis două avertizări succesive cu cod galben de ploi, care intră în vigoare după-amiază şi sunt valabile până luni seară. Mihăiţă Huştiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a explicat, la Radio România Actualităţi, ce se va întâmpla în zonele vizate de avertizări.

Mihăiţă Huştiu: ”Primul mesaj va intra în vigoare începând cu ora 16:00, ele se vor extinde în jumătatea sudică a ţării, iar în Banat, Oltenia, nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă însemnate.

”La munte, la peste 1000 de metri aşteptăm şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Totodată, vântul se va intensifica în sud-vestul Banatului, sudul teritoriului.

”Al doilea mesaj de atenţionare va intra în vigoare mâine, la ora 10:00.

”Până luni seara vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile vor fi însemnate cu precădere în jumătatea sudică a ţării. În zona Carpaţilor Orientali va ninge.

”Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei şi vremea va continua să se răcească, mai ales în regiunle extracarpatice, unde temperaturile maxime nu vor mai trece de 9 -10 grade”, a afirmat Mihăiţă Huştiu.


Etichete meteoavertizări meteometeorologiAdministraţia Naţională de Meteorologieploininsori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live