Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

14 Martie 2019
Vizualizari: 321
Comentează add

Premierul ungar a adresat o scrisoare liderilor partidelor europene care au solicitat excluderea formaţiunii sale, FIDESZ, din PPE.

Viktor Orbán cere scuze PPE pentru expresia "idioţi utili"

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Premierul ungar Viktor Orbán a trimis scrisori liderilor partidelor europene care au solicitat recent excluderea formaţiunii sale FIDESZ din Partidul Popular European.

Dezbaterea pe tema excluderii partidului FIDESZ din PPE ar urma să aibă loc la 20 martie.

În scrisoarea trimisă liderilor a 13 partide care au cerut excluderea formaţiunii FIDESZ din PPE, premierul ungar Viktor Orbán îşi cere scuze pentru limbajul ofensator, dar arată că îşi menţine punctul de vedere în ceea ce priveşte chestiunea migraţiei, protejarea culturii creştine şi viitorul Europei, în legătură cu care există diferenţe de opinie.

Viktor Orbán precizează, potrivit presei, că nu consideră că ar fi rezonabilă soluţionarea dezacordurilor prin expulzarea unui partid din familia politică şi de aceea le cere liderilor celor 13 formaţiuni să îşi reconsidere, dacă este posibil, propunerile făcute în această privinţă.

Viktor Orbán şi-a cerut scuze pentru expresia "idioţi utili" folosită într-un interviu acordat recent unei publicaţii germane, precizând că l-a citat de fapt pe Lenin şi a intenţionat să critice o anumită politică şi nu anumiţi politicieni.

Prezentarea de scuze formaţiunilor din PPE a fost una dintre conditiile puse de liderul grupului popularilor europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, pentru ca FIDESZ să poată să rămână în familia politică europeană.


Etichete ppeorban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live