Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

16 Septembrie 2009
Vizualizari: 1659
Comentează add

Un director de la Renault spune că un preţ de 70 de euro barilul e o piedică pentru sectorul auto ecologic.

Viitorul eco-maşinilor "depinde de preţul petrolului"

ionut-dragu

Viitorul autoturismelor electrice depinde de revenirea preţurilor petrolului, peste nivelurile actuale de 70 de dolari pe baril, care ar sprijini vânzările maşinilor propulsate de baterii, a declarat directorul general executiv al Renault, Carlos Ghosn, citat de Bloomberg.

"Dacă e sub 70 de dolari, vom avea o problemă. Dacă ajunge la 200 de dolari, ecuaţia economică este foarte uşoară, iar dacă depăşeşte, 200, devine şi mai uşoară", a declarat Ghosn într-un interviu acordat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Preţul petrolului s-a menţinut miercuri în apropiere de nivelul de 71 de dolari pe baril, de peste două ori mai ridicat cumparativ cu minimul acestui an, de 32,7 dolari pe baril, înregistrat în luna ianuarie, însă cu 52% sub cotaţia record de peste 147 de dolari pe baril atinsă în iulie 2008.

Renault, acţionarul majoritar al Dacia, investeşte patru miliarde de dolari în dezvoltarea de autoturisme electrice, notează Bloomberg

Grupul s-a angajat, marţi, să vândă 100.000 de astfel de automobile în Israel şi Danemarca, primele două ţări care au angajat partenerul american al Renault, compania Better Place, pentru instalarea unor reţele naţionale de alimentare şi schimbare a bateriilor pentru maşini electrice.


Etichete autoturismemasini electricerenaultecologiccerdedaciaauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live