Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2019
Vizualizari: 449
Comentează add

Preşedintele PE, David Sassoli, estimează că viitoarea Comisie Europeană nu va putea să-şi preia atribuţiile la 1 noiembrie.

Viitoarea Comisie Europeană ”nu va putea începe activitatea la 1 noiembrie”

radiojurnal

Foto: www.facebook.com/pg/pagina.DavidSassoli.

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, estimează că viitoarea Comisie Europeană nu va putea să-şi preia atribuţiile la 1 noiembrie, aşa cum era stabilit.

El susţine că legislativul european este implicat într-un mecanism transparent de numire a comisarilor şi că aceştia ar putea să-şi înceapă mandatul la 1 decembrie:

David Sassoli: Deoarece sunt trei comisari care au fost respinşi, pentru fiecare stat membru cred că propriul comisar reprezintă o povară. Parlamentul este implicat într-un mecanism transparent. În prezent trei alți comisari trebuie să fie propuși de România, Ungaria și Franța și vom începe în parlament analiza candidaturilor. Nu se întâmplă nimic. Se amână pentru câteva săptămâni.

Votul de confirmare a întregii echipe alcătuite de Ursula von der Leyen ar fi trebuit să aibă loc, pe 23 octombrie, la Strasbourg, însă cei trei comisari propuşi de România, Ungaria şi Franţa, au fost respinşi în timpul procedurilor de evaluare - Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, din cauza unor suspiciuni privind posibile conflicte de interese, iar franţuzoaica Sylvie Goulard din cauza unei investigaţii judiciare legate de angajări fictive pe când era eurodeputată.

Ieri, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit despre o criză politică între Comisie şi Parlament.

Analiştii, citaţi de France Presse, apreciază că politiciana germană s-ar putea confrunta cu respingerea întregii echipe de comisari.

Cotidianul "Le Monde" notează că Ursula von der Leyen a devenit ostatică a luptelor pentru putere dintre statele membre ale Uniunii şi Parlamentul European.


Etichete comisiecomisariue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live