Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Iulie 2020
Vizualizari: 1534
Comentează add

Viaţa marină mediteraneană din largul coastelor Italiei a prosperat în timpul perioadei de izolare la domiciliu, după ce calitatea apei s-a ameliorat.

Viaţa marină mediteraneană din largul coastelor Italiei a prosperat

florin-lepadatu

Foto: Baldau Ionut

Viaţa marină mediteraneană din largul coastelor Italiei a prosperat în timpul perioadei de izolare la domiciliu, după ce calitatea apei s-a ameliorat, iar mai multe specii de vieţuitoare au revenit în zonele lăsate vacantate de oameni şi de ambarcaţiuni, a anunţat Garda de Coasă italiană, relatează Reuters.

Restricţiile stricte care au dus la oprirea activităţilor economice şi a deplasării oamenilor timp de două luni au oferit o oportunitate fără precedent pentru monitorizarea impactului activităţilor umane asupra apelor care înconjoară Italia.

Începând cu luna aprilie, Garda de Coastă italiană a analizat mostre de apă, a realizat înregistrări subacvatice filmate cu ajutorul unor vehicule operate de la distanţă, precum şi un recensământ al speciilor marine observate în proximitatea zonelor intens populate.

La Secche di Tor Paterno, o rezervaţie marină situată la opt kilometri în largul coastelor Romei, au putut fi observate numeroase anghile şi peşti coloraţi populând o pădure de corali moi.

Un grup de caşaloţi a fost observat în apele albastre ale mării siciliene, în apropierea portului Milazzo, iar delfinii au luat locul navelor-container în apele porturilor din regiunea Liguria, situată în nord-vest.

Cu toate acestea, pandemia de COVID-19 aduce noi pericole, iar cantităţile de măşti, mănuşi şi dezinfectanţi descoperite în mare sunt din ce în ce mai mari.


Etichete croazierăpachebotmarevacanţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live