Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

14 Noiembrie 2017
Vizualizari: 954
Comentează add

Agenţia de rating Standard&Poor's a declarat Venezuela în incapacitate parţială de a-şi plăti datoria, după ce aceasta nu a reuşit să ramburseze o rată de 200 de milioane de dolari

Venezuela a ajuns în pragul falimentului

catalin-gombos

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro Moro    Foto: http://www.nicolasmaduro.org.ve.

Agenţia de rating Standard&Poor's a declarat Venezuela în incapacitate parţială de a-şi plăti datoria, după ce aceasta nu a reuşit să ramburseze 200 de milioane de dolari pentru obligaţiuni care au ajuns la termen.

France Presse notează că Standard&Poor's este prima agenţie care declară Venezuela în pragul falimentului. Autorităţile de la Caracas s-au întâlnit cu creditorii internaţionali ai ţării, într-o încercare nereuşită de a ajunge la un acord privind restructurarea datoriei externe a ţării, care este estimată la 150 de miliarde de dolari.

Aproape 9,5 miliarde de dolari din aceasta ar trebui înapoiată până la sfârşitul anului viitor, sumă care este aproape egală cu toate rezervele valutare ale Venezuelei. Ţara trece, de câţiva ani, printr-o criză severă, generată de scăderea preţului petrolului, dar şi de politicile economice ale guvernului. 


Etichete ratingfalimentVenezuelaratădatorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live