Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

6 August 2022
Vizualizari: 296
Comentează add

Este vârf de sezon pe litoral, unde peste 120.000 de turişti îşi petrec vacanţa. Gradul de ocupare a stațiunilor este de aproape sută la sută.

Vârf de sezon pe litoral

sorin-cealera-constanta

Litoralul Mării Negre, iulie 2022. Foto: Sorin Cealera

Prima săptămână din luna august a adus un val de turiști la mare. Românii au plecat cu zecile de mii spre litoral și au aglomerat Autostrada Soarelui și drumurile naționale din județul Constanța. Traficul înregistrează constant în ultimele zile valori foarte ridicate pe DN 39, între Constanța și Mangalia, mai ales la intrare și ieșire din Eforie Nord și la intersecție Agigea-Techirghiol, unde se formează ambuteiaje.

Sunt peste 120.000 de turiști în stațiuni, potrivit rezervărilor înregistrate de tour-operatori, iar oamenii profită din plin de vreme foarte bună. Temperaturile vor depăși 30 de grade atât în weekend, cât și în prima jumătate a săptămânii viitoare. Prețurile sunt la plafonul maxim pentru acest sezon estival în toate stațiunile, dar oamenii au înțesat terasele și autoservirile. Sunt cozi la gogoși, înghețată, la hamsie prăjită sau porumb fiert. Plajele sunt aproape pline, la fel, falezele și locurile de distracție, aqua park-urile, Delfinariul sau Acvariul din Constanța.

Oferta de evenimente s-a mărit. Sunt seri de spectacole, de teatru și de muzică, ultima seară de recitaluri la "Sunset Sea-mphony" în Parcul Arheologic și pe faleza Cazinoului din Constanța, Festivalul de Film "Cinemascop" din Eforie Sud și Festivalul rock "Out of Doors Fest" din Costinești, care atrage și în acest an o mulțime de tineri.

Polițiștii, jandarmii și specialiștii antidrog au intensificat acțiunile de informare și prevenire cu privire la furturile din camere de hotel și din autovehicule, consumul de alcool și substanțe interzise atât în trafic, cât și la evenimente.


Etichete (ii)litoralaglomeratie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live