Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

27 Iunie 2016
Vizualizari: 774
Comentează add

Întâlniri, la Bruxelles, ale secretarului de stat american cu înalţi oficiali europeni.

Valorile comune euro-atlantice "nu s-au modificat" după #Brexit

cerasela-radulescu

Secretarul de stat american John Kerry. Foto: wikipedia.org.

La Bruxelles se desfăşoară şedinţa Comisiei Europene. Executivul comunitar a anunţat că nu va fi desemnat grupul de lucru pentru a negocia ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, până când această ţară nu va notifica celelate state membre că doreşte să părăsească Uniunea.

Secretarul de stat american, John Kerry a declarat la Bruxelles că este esenţial ca în perioada de tranziţie să fie păstrată luciditatea şi îndepărtat spiritul de răzbunare.

Sunt vremuri dificile pentru Uniunea Europeană, în urma referendumului britanic - a subliniat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, la conferinţa de presă comună cu secretarul de stat american, John Kerry.

Parteneriatul cu SUA rămâne important şi puternic pentru securitatea şi pacea pe plan mondial, a dat asigurări doamna Mogherini, în numele UE.

Secretarul de stat american, John Kerry, a avut convorbiri şi cu preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, despre evoluţiile ulterioare referendumului din Marea Britanie.

Kerry a subliniat, în declaraţia sa, că trebuie implementată voinţa populară în urma referendumului din Marea Britanie.

Am lucrat toţi împreună, după cel de-Al Doilea Război Mondial pentru valorile noastre comune care ne-au unit. Acestea nu s-au schimbat după acest vot, a spus Kerry.

Este absolut esenţial ca în această perioadă de tranziţie să fie păstrată luciditatea şi puterea de a păstra valorile comune, fără spirit de răzbunare din ambele părţi.

John Kerry a anunţat că de aici, de la Bruxelles, va pleca la Londra şi a spus că SUA vor menţine relaţia lor specială cu Marea Britanie.


Etichete ÎntâlniriBruxellessecretarul de stat americanînalţi oficiali europeniFederica MogheriniJohn Kerry

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live