Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

5 August 2021
Vizualizari: 117
Comentează add

Urmează un episod de vreme instabilă, cu furtuni care vor cuprinde progresiv toată țara.

Urmează un episod de vreme instabilă

-

Foto: Arhivă.

Canicula persistă în sudul României, însă urmează un episod de vreme instabilă, cu furtuni care vor cuprinde progresiv toată țara, începând de astăzi. Sunt posibile vijelii și la București, în cursul serii. Cu detalii despre aceste avertizări - meteorologul de serviciu, Oana Păduraru.

Oana Păduraru: Fenomenele de instabilitate, și anume vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale vor fi la început în Banat, Crișana și Maramureș, iar după-amiază și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia şi mâine în partea de est și de sud-est a țării, dar și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Ziua de astăzi este caniculară în partea de sud și de sud-est a țării, este în vigoare un cod portocaliu pentru județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași, temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade, iar în restul județelor din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea este în vigoare un cod galben. Valorile termice vor fi cuprinse între 34 și 38 de grade.

Meteorologii ar putea emite și astăzi avertizări de fenomene periculoase imediate, care se dau pentru o perioadă de maximum șase ore. Ieri au fost în vigoare trei coduri roșii de vijelii.


Etichete (ii)vremeinstabilameteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live