Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2017
Vizualizari: 613
Comentează add

Cinci pacienţi români erau pe listele de aşteptare pentru clinica AKH din Viena însă spitalul a anunţat că aceştia nu vor mai fi suspuşi intervenţiei chirurgicale de transplant.

Urgenţele de transplant pulmonar din România nu mai sunt tratate în Austria

radiojurnal

Ministrul sănătăţii Florian Bodog. Foto: facebook.com/florianbodog.

Agenţia Naţională de Transplant şi ministerul Sănătăţii caută soluţii la spitale din Italia, Cehia sau Germania pentru bolnavii de plămâni care au nevoie urgentă de transplant.

Cinci erau pe listele de aşteptare pentru clinica AKH din Viena, însă spitalul austriac a anunţat că nu mai are locuri pentru bolnaviii din România. Aceasta în condiţiile în care în România nu se poate face încă transplant de plămâni.

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a acuzat spitalul din Viena că ar fi reziliat unilateral contractul, fără să aibă acest drept. Iar directorul executiv al Agentiei Nationale a Transplantului, Radu Deac a explicat că autorităţile române nu au datorii către austrieci care să motiveze o astfel de decizie.

El a mai precizat că sistarea transplantului de plămâni nu a fost decisă doar pentru români. Clinica din Viena ar fi eliminat toti pacienţii străini. În ultimii 10 ani aproape 40 de bolnavi din România au fost supuşi unui transplant de plămâni la Spitalul AKH. Pentru fiecare din aceste intervenţii statul a decontat 120 de mii de euro. 

 

Etichete Florian BodogRadu DeactransplantNarcis CopcăVlad VoiculescuAKH

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live