Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 183
Comentează add

Asociaţia "Niciodată singur" a lansat o campanie de creştere a gradului de conştientizare cu privire la problemele cu care se confruntă vârstnicii singuri.

"Unul din patru vârstnici se confruntă cu un grad ridicat de singurătate"

adriana-turea

  Foto: Arhivă/UN Photo.

Un studiu recent arată că unul din patru vârstnici se confruntă cu un grad ridicat de singurătate. Pentru a combate acest fenomen, Asociaţia "Niciodată singur" a lansat o campanie de creştere a gradului de conştientizare cu privire la problemele cu care se confruntă vârstnicii singuri, dar şi de strângere de fonduri pentru aceştia.
 
Una din patru persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. Trei din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată bază în situaţii de necesitate, iar puţin peste un sfert dintre ei nu interacţionează cu mai mult de patru persoane într-o lună întreagă.
 
De asemenea, unu din patru vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale, astfel că Asociaţia "Niciodată singur" a lansat Campania "Pandemia singurătăţii", care urmăreşte să determine publicul larg să înţeleagă starea de singurătate a seniorilor şi să se implice în a le oferi bătrâneţi demne şi liniştite.
 
Reprezentanţii asociaţiei spun că persoanele în vârstă şi-ar dori să fie în continuare utile şi vizibile pentru societate, iar pentru acest lucru au nevoie de sprijin. Singurătatea duce la depresie şi la degradarea sănătăţii fizice, ceea ce aduce de multe ori o moarte prematură pentru seniori.
 
Rutina lor arată astfel: 43% ies la plimbare exclusiv în jurul casei sau în parc, 33% se uită la televizor, iar 27% au activităţi în faţa casei, grădinăresc sau au alte hobbyuri.
 

Etichete vârstnicipensionaribunicisingurătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live