Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

17 Mai 2010
Vizualizari: 6032
Comentează add

În muzeul situat la Miniş, în judeţul Arad, sunt expuse diverse produse apicole precum mierea cu minerale, şampania din miere sau mierea cu pietre semi-preţioase.

Unicul muzeu apicol din România Unicul muzeu apicol din România - Conține audio Unicul muzeu apicol din România - Conține galerie foto

ioan-suciu

Omul albină - Arpad Kovacs. Foto: Ioan Suciu.

Omul albină Arpad Kovacs  a deschis în casa sa din localitatea Miniş unicul muzeu apicol din România.

Expo Muz - Arpi Apis se numeşte acest imens fagure muzeu unde pot fi simţite şi văzute  momentele unice de trecere a sufletului florii în eternitatea mierii.

Arpad Kovacs spune că prin creaţia sa şi a prietenelor sale de o viaţă, albinele, doreşte o schimbare a mentalităţii în ceea ce priveşte acest aur lichid care vindecă miraculos.

În jurul muzeului, vizitatorul poate să vadă baza naturală de la tot felul de plante specifice stupăritului până la ustensilele necesare unui apicultor.

Apicultorul îşi petrece timpul „inventând“ sortimente de miere, mierea cu minerale, caşul de miere, grilliaşul cu miere, dar şi mierea cu seminţe de dovleac, cu vişine, cu nuci verzi, cu lubeniţă, morcovi şi alte legume.

Tot aici Arpad Kovacs face şi ceea ce numeşte Şampania din miere.

Ofertele de sănătate ale albinarului nu se opresc aici, vizitatorul mai poate afla de ceaiul antifoame dar şi miere-tratament cu ardei iute, usturoi sau cu pietre semi-preţioase (onix, agat, malachit cristal, jad).
 Etichete Arpad Kovacsalbinăomul albină,Expo Muz- Arpi ApismiereMiniş.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live