Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

20 Noiembrie 2018
Vizualizari: 685
Comentează add

Ţările lumii ar trebui să depună mai multe eforturi ptr integrarea în sistemele de învăţământ a copiilor migranţilor şi ai refugiaţilor de vârstă şcolară.

UNESCO cere integrarea copiilor migranţilor în şcoli

octavian-begu

 

Agenţia ONU pentru educaţie, ştiinţă şi cultură a cerut, ieri, ţărilor lumii să depună mai multe eforturi pentru integrarea în sistemele de învăţământ a copiilor migranţilor şi ai refugiaţilor de vârstă şcolară, al căror număr a crescut cu 26% faţă de anul 2000.

Potrivit raportului UNESCO, citat de France Presse, este vorba de 18 milioane de copii, mai ales că jumătate din numărul persoanelor deplasate la nivel mondial au vârsta sub 18 ani.

Raportul deplânge limitarea accesului la educaţie a copiilor solicitanţilor de azil aflaţi în detenţie în ţări precum Australia, Ungaria, Indonezia, Malaezia şi Mexic.

Pe de altă parte, alte ţări precum Liban şi Iordania, nu pot oferi o educaţie decentă din cauza numărului mare de refugiaţi de pe teritoriul lor.

În cazul statelor dezvoltate este dat exemplul Germaniei care ar trebui să angajeze 42.000 de noi dascăli pentru a furniza o educaţie de calitate copiilor de refugiaţi.


Etichete onuunescoşcoalămigranţirefugiaţi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live