Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

4 Septembrie 2014
Vizualizari: 5409
Comentează add

Deşi la nivelul municipiului Galaţi sunt 924 de apartamente ANL, primăria nu va scoate la vânzare decât 325, cele construite în cartierele ANL de la Gara CFR şi Micro 13 B.

Unele blocuri ANL, scoase la vânzare de primăria Galaţi

maria-mandita-galati

Bloc ANL la Galaţi. Foto: Maria Măndiţă. 

Deşi la nivelul municipiului Galaţi sunt 924 de apartamente ANL, primăria nu va scoate la vânzare decât 325, cele construite în cartierele ANL de la Gara CFR şi Micro 13 B. 

 
Restul apartamentelor ANL, din cartierele Micro 17 şi “Dimitrie Cantemir” încă nu pot fi vândute, pentru că nu s-au finalizat planurile cadastrale. 
 
Totuşi, dacă pentru cele 149 de aparatamente din cartierul Micro 17, planurile cadastrale se vor realiza fără probleme, în cartierul “Dimitrie Cantemir” acest lucru nu va fi posibil fără un acord între administraţiile locale din Galaţi şi Brăila. 
 
Şi acest lucru, deoarece cel mai mare cartier ANL în care locuiesc gălăţenii, de circa 450 de locuinţe, construit în  cartierul „Dimitrie Cantemir”, are un statut juridic incert al terenului. 
 
Locuinţele se află, din punct de vedere al împărţirii territorial- adminstrative, pe raza judeţului Brăila, în comuna Vădeni. 
 
Totuşi, cartierul ANL este administrat de Consiliul Local Galaţi şi în el locuiesc gălăţeni. 
 
Ciudata situaţie a fost creată de HG 512/2002, când 1.000 de ha din judeţul Brăila, au fost trecute în proprietatea municipiului Galaţi, pentru construcţia de locuinţe ANL. 
 
Situaţia incertă a terenului pe care se află apartamentele ANL face acum ca acestea să nu poată fi vîndute chiriaşilor. 
 
Primăria municipiului Galaţi a lansat, în dezbatere publică, pe site-ul propriu, regulamantul de vânzare a locuinţelor ANL din municipiu, regulament la care se aşteaptă, 30 de zile, opinii şi sugestii, mai ales din partea locatarilor apartamentelor ANL din Galaţi. 
 
Ulterior, regulamentul va fi votat în şedinţa CL – posibil chiar la finele acestei luni – pentru ca locuinţele să poată fi vândute chiriaşilor care le ocupă în prezent. 
 
Potrivit regulamentului, preţul de vânzare al unui apartament ANL se obţine în urma unui calcul, plecând de la preţul de 328 de euro/mp. 
Estimativ, preţul unui apartament ANL cu o cameră, cu o suprafaţă totală de 41 mp, va fi de circa 15.000 de euro, iar cel al unui apartament cu trei camere (suprafaţă de 87 de mp) – 32.200 de euro. 

Etichete Ştiri sud-estBlocuriANLGalațiprimărievânzareGara CFRMicro 13 BBrăila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live