Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

5 August 2015
Vizualizari: 5381
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Piatra Neamţ, “Perla Moldovei”

geanina-buftea

Foto: primaria Piatra Neamt.

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Pitit între munţi, Târgul Pietrei cunoscut şi sub denumirea de "Perla Moldovei" este staţiunea de interes naţional care atrage anual mii de turişti.

Cadrul natural deosebit, dar şi istoria sa deosebită fac din municipiul Piatra Neamţ un punct important din punct de vedere turistic în regiunea Moldovei. Oraşul are o istorie îndelungată, drept dovadă fiind aşezările fortificate ale geto-dacilor de la Batca Doamnei, Cozla şi Calu , datand din secolul 1 inainte de Hristos.

Curtea domnească construită de Ştefan Cel Mare, atrage ca un magnet turiştii, chiar dacă nu se mai păstrează decât catedrala domnească (zidită între anii 1497-1498) şi turnul-clopotniţă (construit în 1499), cunoscut sub numele de Turnul lui Ştefan cel Mare, monument-simbol al oraşului.

După construirea lacului de acumulare de la Bicaz și punerea în funcțiune a întregului sistem hidroenergetic, rolul economic și aspectul Bistriței si al Pietrei Neamtului s-au schimbat radical.

Plutele au dispărut, au apărut în schimb amenajari hidrotehnice, diguri, baraje, poduri, canale şi frumoase lacuri de acumulare. Astfel s-a accentuat pitorescul regiunii și a crescut potențialul său turistic.

În ultimii 10 ani s-au realizat sau sunt în curs de finalizare mai multe investiţii: ştrandul şi transformarea lui în bază de agrement, modernizarea stadionului Ceahlău, telegondola, pârtia de schi şi telescaunul, sala polivalentă.

Pe timpul verii, Ştrandul Tineretului de la poalele muntelui Cernegura, cel mai mare şi mai modern din regiunea de NE, primeşte anual zeci de mii de vizitatori. Ceea ce era un simplu ștrand s-a transformat într-un complex de agrement, oferind acum numeroase posibilități.

În sezonul alb, principala atracţie o constituie pârtia de schi şi pârtia de tubing pentru copii de pe muntele Cozla.

Telegondola a devenit încă de la inaugurare în anul 2007 "vedeta" orașului. Iubitorii de istorie şi de frumos pot vizita numeroasele muzee şi biserici vechi din Piatra Neamţ sau parcurge traseul de drumeţie de pe muntele Bâtca Doamnei unde se află ruinele cetăţii dacice „Petrodava". Pietrenii sunt mândri de oraşul lor şi vă invită la Piatra Neamţ.


Etichete Unde mergem in vacantaPiatra Neamţ“Perla Moldovei”Moldovaturisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live