Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

9 Februarie 2017
Vizualizari: 751
Comentează add

Gerul va afecta toată ţara până marţi cu temperaturi de minus 22 de grade în depresiuni

Un val de frig cu nopţi geroase va pune stăpânire pe România

-

Un val de ger va afecta până marţi mare parte din ţară. După ninsorile din ultimele ore, temperaturile scad semnificativ, mai ales în sud şi est - a precizat pentru Radio România Actualităţi meteorologul de serviciu, Oana Catrina, de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Ea a mai spus că abia de la jumătatea săptămânii viitoare valorile termice vor mai creşte uşor, însă rămân în continuare mai mici decât cele normale pentru jumătatea lunii februarie. 

Oana Catrina: "Ne aşteptăm la un val de frig şi la nopţi geroase. Până pe 14 februarie, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiuilor, dar mai ales în partea de est şi de sud, unde temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative.

Nopţile vor fi geroase la începutul intervalului şi prin începutul intervalului înţelegem prezenta noapte, noaptea de joi spre vineri, mai ales în Moldova şi în depresiunile intramontane, apoi local şi în Muntenia, Oltenia, Transilvania şi izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa în general între minus 17 şi minus 10 grade, mai scăzute, sub minus 22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei.

Din data de 14, sunt semnale cum că valorile de temperatură vor marca o creştere la nivelul întregii ţări, urmând ca regimul termic să fie caracterizat de valori de temperatură atât diurne, cât şi nocturne apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade din an.


Etichete val de frigpreviziuniAdministraţia Naţională de Meteorologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live