Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iulie 2021
Vizualizari: 517
Comentează add

Un bărbat de 80 de ani din judeţul Mureş a fost găsit mort în apropierea unei stâne.

Un nou atac al unui urs

radiojurnal

 Urs.          Foto: Arhivă.

Un bărbat de 80 de ani din judeţul Mureş a fost găsit mort în apropierea unei stâne din localitatea Gorneşti.

Trupul plin de leziuni a fost depistat cu ajutorul dronei cu termoviziune.

Toate semnele duc spre un atac de urs, mai ales că de la stână lipseau oi şi capre, după cum transmite corespondenta RRA, Marcela German.


Reporter: La miezul nopții de sâmbătă spre duminică, fiul ciobanului de 80 de ani a alertat autoritățile, după ce nu și-a găsit tatăl la stână. S-a constituit o echipă de căutare formată din 11 polițiști, dintre care un criminalist cu un câine de urmă, patru jandarmii, patru reprezentanți de la Salvamont Mureș, un polițist local și un paznic de vânătoare. Trupul a fost găsit cu ajutorul dronei cu termoviziune, la 300 de metri de stână și prezenta multiple leziuni traumatice. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cert e că localnicii sunt speriați și revoltați. În aceeași noapte, în alte două zone din comună, urșii au ucis opt porci și cinci oi. Primarul spune că va face astăzi demersuri conform reglementărilor în vigoare, însă e sceptic privind rezolvarea, întrucât tragedia s-a produs în extravilan.


Realizator: Amintim că săptămâna trecută, un cioban și-a pierdut viața și altul a fost rănit după atacul unui urs la limita dintre județele Harghita și Suceava.


Etichete ursatac(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live