Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

30 Mai 2018
Vizualizari: 654
Comentează add

Un înalt responsabil nord-coreean este aşteptat în Statele Unite pentru a pregăti întrevederea dintre preşedintele Donald Trump şi liderul comunist nord-coreean, Kim Jong-un.

Un înalt responsabil nord-coreean, vizită în SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Donald Trump și Kim Jong Un. Foto: AP/Agerpres.

Un înalt responsabil nord-coreean este aşteptat în Statele Unite pentru a pregăti întrevederea dintre preşedintele Donald Trump şi liderul comunist nord-coreean, Kim Jong-un.

Generalul Kim Yong-chol a făcut o escală pe aeroportul din Beijing, înainte de a se îndrepta spre Statele Unite.

Departamentul de Stat american a anunţat de asemenea că o delegaţie americană este în drum spre Singapore pentru pregătirile logistice în vederea summitului Trump - Kim Jong-un.

"Am format o extraordinară echipă pentru convorbirile noastre cu Coreea de Nord", a arătat într-un Twitt preşedintele Trump, adăugând: "Kim Yong-chol, vicepreşedintele Coreei de Nord, vine la New York. Puternic răspuns la scrisoarea mea. Mulţumesc".

Preşedintele Trump s-a referit la scrisoarea în care îl anunţa săptămâna trecută pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un, că anulează summit-ul.

Înaltul oficial de la Phenian se va întâlni în această săptămână cu secretarul de stat Mike Pompeo. Kim Yong-chol va fi cel mai înalt oficial nord-coreean care va purta convorbiri în Statele Unite cu oficiali americani după 18 ani de zile.

Fost şef al celei mai importante agenţii de intelligence al armatei nord-coreene, Kim Yong-chol a coordonat cele două întâlniri pe care le-a avut preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în lunile aprilie şi mai.

Analiştii cred că Administraţia americană încearcă să evalueze dacă Phenianul poate fi de acord cu suficiente măsuri de denuclearizare pentru ca summitul să poată avea loc.


Etichete Generalul Kim Yong-cholSUAcoreea de nordmike pompeodonald trumpsummitchinabeijingcoreea de sudsingapore

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live