Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

12 Mai 2012
Vizualizari: 2568
Comentează add

Incendiu la bord, eroare a unui senzor sau un scurtcircuit sunt pistele pe care le investighează echipele de control ale aeroportului Otopeni în cazul avionului Boeing 777 Air India care a aterizat de urgenţă.

Un Boeing 777 a aterizat de urgenţă pe Otopeni

florin-matei

Aeronave Air India la sol. Foto: Reuters

Un avion Boeing 777 aparţinând companiei Air India a aterizat de urgenţă în această dimineaţă pe aeroportul Henri Coandă.

Avionul zbura pe ruta New Delhi - Frankfurt şi avea 320 de pasageri la bord.

Incendiu la bord, eroare a unui senzor sau un scurtcircuit - acestea sunt pistele pe care le investighează echipele de control ale aeroportului Otopeni în cazul avionului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Simion Petruş, a declarat postului de radio Bucureşti FM că toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă.

"S-a procedat la evacuarea pasagerilor din aeronavă. Nu au existat victime, nici pe timpul manevrelor de aterizare şi nici pe timpul operaţiunilor de evacuare a pasagerilor din aeronavă. Ţinând cont că nu existau indicaţii vizibile referitoare la prezenţa unui incendiu la bord, aşa cum semnalase martorul de bord, pasagerii au fost evacuaţi pe căile normale de urcare-coborâre.

"După ce s-a finalizat operaţiunea de evacuare a pasagerilor, colegii mei au pătruns în cala aeronavei, în zona unde se semnalase de către martorii de bord incendiul, şi au început evacuarea tuturor obiectelor care se aflau acolo pentru a identifica exact sursa focarului, dacă aceasta există", a declarat Simion Petruş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroprtului Otopeni, Valentin Iordache, o aeronavă Boeing 777 cu peste 300 de pasageri la bord al companiei Air India a solicitat aterizarea de urgenţă pe aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti.

Aterizarea s-a efectuat în siguranţă la ora 7:32. Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi au fost conduşi în terminal.

Autorităţile aeroportuare şi specialişti în domeniul aeronauticii inspectează avionul Boieng 777.

Reprezentanţii companiei Air India au anunţat că în curând vor oferi mai multe informaţii.

O aeronava Boeing, cu 116 pasageri la bord, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara în august 2010.  

Măsura aterizării de urgenţă a fost luată de piloţi din cauza unor defecţiuni tehnice.


Etichete Boeing 777OtopeniAir IndiaHenri Coandăaterizareurgenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live