Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2019
Vizualizari: 478
Comentează add

Pentagonul a oferit noi detalii cu privire la raidul în care a fost ucis liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Un avertisment pentru ISIS

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă/Facebook.com

Pentagonul a oferit noi detalii cu privire la raidul în care a fost ucis liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, dar pentru moment refuză să ofere informaţii cu privire la câinele folosit şi rănit uşor în operaţiune.

Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc: "Unităţile speciale Delta Force au capturat doi luptători ai grupului Stat Islamic în timpul raidului din nord-estul Siriei, în care a fost ucis fondatorul şi liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi.

Într-o conferinţă de presă la Pentagon, şeful Marilor State majore Interarme, generalul Mark Milley a precizat că cei doi au fost transportaţi într-o locaţie sigură.

Militanţii ISIS şi informaţiile colectate în raidul Delta Force din complexul de clădiri unde se ascundea Al-Baghdadi, ar putea furniza Statelor Unite date valoroase privind planurile de viitor ale ISIS, a spus generalul Milley.

În aceeaşi conferinţă de presă, secretarul apărării, Mark Esper, a avertizat: "Moartea lui Baghdadi nu va scăpa lumea de terorism şi nu va pune capăt conflictului din Siria, dar va transmite cu siguranţă un mesaj celor care pun la îndoială fermitatea Americii şi transmit un avertisment teroriştilor, care cred că se pot ascunde. Statele Unite, mai mult ca oricare altă naţiune a lumii, deţin puterea şi voinţa de a-i vâna până la capătul pământului pe cei care urmăresc să lovească poporul american."

Preşedintele Trump a postat pe Twitter fotografia câinelui militar erou, rănit în operaţiunea Delta Force.

Şeful Pentagonului, Mark Esper, şi generalul Milley au refuzat să spună reporterilor care este numele câinelui, pentru a-i proteja identitatea."


Etichete TeroriştiISIS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live