Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

8 Iulie 2014
Vizualizari: 1359
Comentează add

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc va face public astăzi un nou nume din lista celor suspectaţi de crime politice în perioada comunistă.

Un alt "torţionar comunist" va fi anunţat astăzi

elena-zimmerman

Foto: www.iiccr.ro

Un nou nume din lista persoanelor suspectate de crime politice în perioada comunistă va fi făcut public astăzi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Potrivit institutului, este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuţi şi cruzi ofiţeri din sistemul penitenciar comunist.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului va anunţa noul nume într-o conferinţă de presă şi va depune şi o sesizare penală la Parchetul General.

Persoana în cauză este suspectată că a recurs la torturi şi pedepse brutale, fiind responsabilă şi de aplicarea unui regim de detenţie care a dus la decesul a peste 200 de deţinuţi politici.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a anunţat în aprilie anul trecut că a identificat numeroase fapte cu posibile consecinţe de natură penală comise de 35 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Penitenciarelor în perioada 1950-1964.

Persoanele investigate au vârste cuprinse între 81 şi 99 de ani.

Numele făcute publice până acum sunt cele ale fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, fostului comandant al coloniei de muncă de la Periprava, Ioan Ficior şi Iulian Sebestien, care a murit toamna trecută şi care timp de un an a fost locţiitor pentru pază şi regim în penitenciarul Gherla.

În luna februarie anul acesta, Institutul a cerut Parchetului începerea urmăririi penale împotriva lui Florian Cormoş, fost comandant al coloniei de muncă Cernavodă pentru infracţiuni contra umanităţii.


Etichete crimetorţionardeţinuţicomunismpenitenciardetenţieparchetmorţitortură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live