Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

13 Decembrie 2018
Vizualizari: 478
Comentează add

Ieşirea Marii Britanii din UE şi migraţia sunt printre subiectele care se vor afla astăzi în atenţia liderilor UE în cadrul ultimului summit al anului.

Ultimul summit al liderilor UE de la Bruxelles din acest an

alina-stanuta

Ieşirea Marii Britanii din UE şi migraţia sunt printre subiectele care se vor afla astăzi în atenţia liderilor UE în cadrul ultimului summit al anului.

România este reprezentată la discuţiile de la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis.  

Premierul britanic, Theresa May, va veni din nou în această seară în faţa liderilor europeni, pentru a prezenta situaţia de la Londra în contextul în care UE a transmis mesajul că acordul asupra Brexitului nu va fi renegociat.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spunea marţi că acordul agreat pe 25 noiembrie este cel mai bun şi singurul posibil şi nu este loc de renegociere. Dar - mai spunea el - pot fi aduse clarificări viitoare.

Alte subiecte pe agenda ultimului summit european din acest an vizează bugetul multianual 2021-2027, liderul european, Donald Tusk, anunţând că deja există progrese înregistrate pe acest subiect. România este reprezentată la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit agendei preşedintelui Consiliului UE, Donald Tusk, şeful statului, Klaus Iohannis, va avea o întrevedere cu acesta alături de premierul Finlandei, Juha Sipila, ţară care va prelua de la România preşedinţia rotativă a forului european.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine avansarea eforturilor statelor membre ale UE în privinţa dimensiunii externe a migraţiei şi o implicare activă în dialogul cu partenerii externi, ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor, pe baza legăturilor tradiţionale cu aceste ţări, în vederea unei abordări eficiente a acestui fenomen.

Piaţa unică este un alt subiect ce va fi dezbătut de membrii Consiliului European, alături de migraţie.


Etichete summit uebruxellesmarea britaniebrexitromaniaklaus iohannisjunckerdonald tuskue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live