Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

8 Martie 2022
Vizualizari: 302
Comentează add

România a fost în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020, perioadă în care a trecut prin cinci valori pandemice.

Ultima zi a stării de alertă sanitară

cristian-bacain

  Foto: Arhivă.

Este ultima zi a stării de alertă sanitară şi de la miezul nopţii, majoritatea restricţiilor ar trebui să fie ridicate, după doi ani de pandemie.

Autorităţile au luat această decizie pentru că spun că valul 5 este aproape de final.

În primul rând se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber și aceea de păstrare a distanței. Angajații nu mai pot fi trimiși în regim de telemuncă, iar programul de muncă nu se mai decalează.

Ar trebui să dispară și obligativitatea de a prezenta certificatul verde pentru accesul în mall-uri, restaurante sau în instituții, iar magazinele și localurile pot rămâne deschise și după ora 22. Nu se știe deocamdată dacă se va mai purta masca obligatoriu în interiorul magazinelor sau dacă aceasta va fi doar recomandată.

Autoritățile mai au de clarificat și problema formularului de localizare a pasagerului, iar școlile vor face cursuri numai în format fizic, cu prezența copiilor în bănci. Consiliul Național al Elevilor a făcut astăzi apel la toți elevii și profesorii să respecte totuși în continuare recomandările sanitare și să păstreze distanțarea și să poarte masca de protecție chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie.

Consiliul Elevilor cere autorităților se analizeze cu atenție măsurile sanitare ce vor fi păstrate, pentru a evita riscurile de apariție a unor noi focare. România a fost în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020, perioadă în care a trecut prin cinci valori pandemice.


Etichete pandemiealertă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live