Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Iulie 2017
Vizualizari: 739
Comentează add

Noul program al Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli va fi lansat mâine, astfel încât să poată fi pus în aplicare în întreaga Uniune Europeană.

UE vrea să promoveze obiceiurile alimentare sănătoase în rândul copiilor

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Noul program al Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli va fi lansat mâine, astfel încât să poată fi pus în aplicare în întreaga Uniune Europeană din prima zi a anului şcolar 2017-2018.

Anunţul a fost făcut astăzi de Comisia Europeană, care a precizat şi ce sume de bani vor fi alocate de la bugetul comunitar pentru acest program, care va fi aplicat şi în România.  

Uniunea Europeană vrea să promoveze obiceiurile alimentare sănătoase în rândul copiilor şi, de aceea, în anului şcolar 2017-2018 va aloca în total 250 de milioane de euro, aproximativ 150 de milioane pentru fructe şi legume şi restul pentru lapte.

În cazul României, ajutorul acordat se ridică la aproape 7 milioane de euro pentru fructe şi legume şi peste 10 milioane de euro pentru lapte.

Şcolarii vor primi cu prioritate fructe proaspete, legume şi lapte de consum, dar se pot distribui şi produse prelucrate, precum supe, compoturi de fructe, sucuri, iaurturi şi brânzeturi, dacă această opţiune este aprobată de autorităţile naţionale de resort.

Nu sunt permise adaosurile de sare, zahăr şi grăsimi, cu excepţia cazurilor în care autorităţile naţionale decid că este nevoie de cantităţi limitate.

Deşi participarea este facultativă, cele 28 de state membre şi-au anunţat intenţia de participare la această iniţiativă în anul şcolar 2017-2018.

Anul trecut, aproximativ 20 de milioane de copii au beneficiat de programul de distribuire a laptelui şi aproape 12 milioane de copii au benefiaciat de programul similar de încurajare a consumului de fructe şi legume.

 


Etichete UEobiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilorComisia Europeanălegumefructe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live