Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

31 August 2021
Vizualizari: 510
Comentează add

UE încearcă să găsească un consens pentru a ajuta țările vecine Afganistanului care găzduiesc refugiați.

UE vrea să prevină un val migrator dinspre Afganistan

luminita-apostol

Afganistan. Foto: google.maps

Uniunea Europeană încearcă să găsească un consens pentru a ajuta țările vecine Afganistanului care găzduiesc refugiați și pentru a armoniza criteriile de primire în Europa, astfel încât să fie evitat un nou val de refugiați ca în 2015.

Miniștrii europeni de interne discută la Bruxelles și urmează să adopte o declarație care prevede susținerea țărilor vecine Afganistanului, pentru a le permite să primească refugiați din această țară.

În proiectul de declarație, citat de Agenția France Presse, se spune că statele membre ale Uniunii sunt hotărâte să acționeze coordonat pentru a împiedica un nou val imigraționist ilegal și incontrolabil de genul celui din 2015, când peste un milion de imigranți, din Siria în cea mai mare parte, au intrat pe teritoriul european.

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat la sosirea la reuniune că este important că europenii să colaboreze și cu restul comunității internaționale pentru primirea de refugiați din Afganistan.

Ea a mai spus că la reuniunea de astăzi statele membre nu își vor lua angajamente concrete privind numărul de refugiați afgani pe care l-ar putea primi, însă cei 27 vor publica cifre privind reinstalarea refugiaților, indiferent de naționalitate, până la jumătatea lunii septembrie.

Organizațiile pentru Drepturile Omului au criticat abordarea Uniunii Europene. Organizația Oxfam a acuzat guvernele europene că nu își asumă obligația internațională de a oferi un refugiu celor care au nevoie și că transferă această responsabilitate altor țări, iar Amnesty International a cerut statelor europene să nu lase responsabilitatea protejării refugiaților în seama unor terțe țări.

(RS)

afg

Etichete afganistanuerefugiantimigranti(RS)Ylva Johansson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live