Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

2 Septembrie 2015
Vizualizari: 1087
Comentează add

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, este de părere că Europa trebuie să facă mai mult decât împărţirea pe cote a imigranţilor pentru a rezolva situaţia actuală.

UE trebuie să răspundă "solidar şi unitar" problemei refugiaţilor UE trebuie să răspundă "solidar şi unitar" problemei refugiaţilor - Conține audio

oana-bala

Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu. Foto: mae.ro.

Problema imigranţilor este şi una dintre principalele teme abordate în cadrul reuniunii anuale a diplomaţiei române, care a început aseară, la Bucureşti.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, este de părere că Europa trebuie să facă mai mult decât împărţirea pe cote şi că trebuie să se implice mai serios în contracararea cauzelor care au produs în ţările de origine aceste migraţii.

Şeful diplomaţiei române a spus că migraţia constiuie o provocare în vecinătatea sudică a Uniunii Europene, care trebuie să contureze un răspuns solidar şi unitar în această privinţă.

În opinia sa, soluţiile de tip unilateral nu pot produce rezultate durabile.

"Cred că trebuie să găsim soluţii pentru tratarea problemei migraţiei la sursa acesteia, inclusiv în ţările de origine. Nu este suficient doar să luăm măsuri de genul împărţirii de cote pentru fiecare stat european. Aici, sigur, dezbaterea este deschisă.

Video: Emigranții innopteaza in Budapesta, 1 septembrie 2015.

"Este important să tratăm sursa problemelor, instabilitatea care există la nivelul vecinătăţii sudice, combaterea terorismului, combaterea problemelor legate de statalitatea, să spunem, slabă a unora dintre actorii din această regiune. Sunt provocări care trebuie să îşi găsească răspuns în cadrul diverselor iniţiative şi acţiuni de la nivelul Uniunii Europene", a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul afacerilor externe a precizat că problema refugiaţilor va fi dezbătută la reuniunea informală a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, care va avea loc la Luxemburg pe 4 septembrie.

2.700 de imigranţi au murit pe Marea Mediterană în primele 8 luni din 2015

Peste 350.000 de persoane şi-au riscat viaţa, în primele opt luni ale anului, încercând să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, iar aproape 2.700 au murit în timpul acestei tentative, a precizat ieri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Majoritatea imigranţilor ajung în Italia, pe vase care pleacă din Libia, şi în Grecia, de unde merg mai departe, prin Balcanii de Vest, către vestul Europei.

O parte dintre imigranţi provin din ţări aflate în conflict, ca Siria şi Afganistan, iar aceştia au şanse mari să primească statut de refugiaţi, ceea ce implică protecţie din partea statelor care îl acordă.

Pe de altă parte, imigranţii care încearcă să ajungă în Europa din motive economice riscă să fie deportaţi în ţările de origine. 


Etichete MAEdiplomaţiepriorităţireuniune anualăNATOUEcriza emigranţilorBogdan Aurescurefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live