Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Iulie 2022
Vizualizari: 280
Comentează add

Ucraina are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru un plan de redresare ca urmare a invaziei Rusiei, a estimat premierul ucrainean.

UE pregătește "o platformă pentru reconstrucția Ucrainei"

sergiu-stet

     Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kyiv, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Uniunea Europeană va înființa o platformă pentru a coordona reconstrucția Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.
 
Conform Reuters, platforma va fi folosită pentru a trasa nevoile de investiții, pentru a coordona acțiunile și pentru a canaliza resursele, a declarat von der Leyen în cadrul Conferinței pentru Recuperarea Ucrainei, din orașul elvețian Lugano.
 
"De la începutul războiului, Uniunea Europeană a mobilizat în jur de 6,2 miliarde de euro în sprijin financiar:, a spus von der Leyen. "Și... vor veni mai multe. Ne vom angaja substanțial în reconstrucția pe termen mediu și lung:, a adăugat ea. 
 
 
Ucraina are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru un plan de redresare ca urmare a invaziei Rusiei, a estimat premierul ucrainean Denis Şmihal, mai transmite Reuters.
 
Premierul a afirmat, de asemenea, la Conferința pentru Recuperarea Ucrainei, găzduită de Elveția, că există daune de peste 100 de miliarde de dolari aduse infrastructurii din cauza invaziei Rusiei. 

Etichete Ursula von der LeyenComisia EuropeanădainereconstrucțierăzboiUcrainaDenis Şmihal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live