Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1131
Comentează add

Compania a fost amendată pentru încălcarea legilor concurenţei. Qualcomm este un important producător de microprocesoare pentru dispozitive mobile.

UE a amendat compania Qualcomm cu peste un miliard de dolari

sergiu-stet

  Foto: pixabay.com.

Uniunea Europeană a impus o amendă de 1,2 miliarde de dolari companiei americane Qualcomm, acuzată că a plătit companiei Apple miliarde de dolari, în cadrul unui acord exclusiv de a utiliza microprocesoarele sale.

Corespondentul BBC aminteşte că Qualcomm este un important producător de microprocesoare pentru dispozitive mobile, însă se confruntă cu o concurenţă puternică din partea unor firme precum Intel.

În 2011, a semnat un acord cu Apple conform căruia Qualcomm se angaja să plătească sume substanţiale pentru a fi furnizorul exclusiv de cipuri de comunicaţii pentru dispozitivele iPhone şi iPad. Acordul a rămas în vigoare timp de peste cinci ani, iar Comisia afirmă că a constituit un factor material pentru decizia Apple de a nu cumpăra cipuri de la Intel în acea perioadă.

Qualcomm argumentează că plăţile făcute către Apple nu afectează competiţia, însă instituţiile de reglementare au decis că firma a abuzat de puterea sa de piaţă.


Etichete QualcommAppleIntelprocesoareconcurenţăamendămicroprocesor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live