Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

22 Februarie 2019
Vizualizari: 864
Comentează add

Delegaţii la Congresul UDMR de la Cluj vor dezbate şi vor adopta un document care ar trebui să reprezinte o strategie pentru comunitatea maghiarilor ardeleni pentru viitor.

UDMR îşi alege un nou preşedinte

claudiu-padurean

 Instantaneu de la prezentarea manifestului electoral al UDMR     Foto: http://www.rmdsz.ro/multimedia. 

La Cluj-Napoca a început vineri, 22 februarie, Congresul UDMR în cadrul căruia va fi ales un nou preşedinte al formaţiunii.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 900 de delegaţi şi numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate. 

Au venit la Congresul UDMR delegaţii aşteptaţi. De asemenea, sunt reprezentate şi partidele politice româneşti şi din Ungaria, dar şi formaţiuni politice ale maghiarilor din ţări precum Ucraina, Serbia, Slovacia sau Croaţia.

Printre invitaţii la acest congres se numără preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul maghiar, Zsolt Semmlyén, sau primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

Există mai multe puncte, care vor trebui să fie votate de aceşti delegaţi, pe lângă alegerea preşedintelui, unde avem un singur candidat, actualul preşedinte Hunor Kelemen. Există şi o decizie, care trebuie să fie luată în privinţa candidaţilor pentru Parlamentul European. Pentru două posturi eligibile există cinci candidaţi.

De asemnea, delegaţii la Congresul UDMR de la Cluj vor trebui să dezbată şi să adopte un document, care ar trebui să reprezinte o strategie pentru comunitatea maghiarilor ardeleni pentru viitorii ani.

Există o estimare care arată că acest document va influenţa soarta comunităţii maghiare pentru următorii 25 de ani, după cum a spus preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

Printre priorităţile acestui document se numără păstrarea indentităţii naţionale a maghiarilor ardeleni, precum şi asigurarea unui cadru fiscal stabil, capabil să genereze creşterea economică şi investiţii în infrastructură. Cam acestea ar fi informaţiile de la Cluj.
 


Etichete Zsolt Semmlyén,Călin Popescu-Tăriceanu,Cluj-NapocaEmil Boc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live