Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Iulie 2020
Vizualizari: 308
Comentează add

Ucraina și Republica Moldova solicită transformarea misiunii ruse de menţinere a păcii din Transnistria într-o misiune de poliție civilă sub auspiciile OSCE.

Ucraina solicită transformarea misiunii de pace din Transnistria

sergiu-stet

  Intrarea în Tiraspol, capitala autoproclamatei Republici Transnistrene.            Foto: Aleksey FILIPPOV / AFP.

Viceministrul ucrainean de externe, Vasil Bodnar, a declarat că Ucraina și Republica Moldova solicită transformarea misiunii ruse de menţinere a păcii din Transnistria într-o misiune de poliție civilă sub auspiciile OSCE.
 
Potrivit diplomatului citat de RBC, Rusia trebuie să-și îndeplinească angajamentele asumate la summitul OSCE din 1999 și să-și retragă trupele din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova.
 
"Nu vedem necesitatea de a continua formatul militar actual de menținere a păcii pe Nistru. Credem că acesta poate fi transformat într-o misiune de poliție civilă, sub auspiciile OSCE, de exemplu", a explicat ministrul adjunct de externe al Ucrainei, într-un comentariu pentru agenţia de presă RBC.
 
În materialul publicat se menţionează că epidemia de coronavirus a afectat formatul de negociere pentru soluționarea conflictului din Transnistria, "însă Ucraina și Republica Moldova continuă consultările pe acest subiect".
 

Etichete OSCETransnistriaKievRepublica MoldovaRusiaVasil Bodnar,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live