Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Februarie 2020
Vizualizari: 789
Comentează add

Pentru crearea acestei aplicaţii mobile, autorităţile ucrainene nu au cheltuit niciun ban de la bugetul de stat.

Ucraina - o aplicaţie care va permite inclusiv votul cu telefonul mobil

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Autorităţile ucrainene au prezentat joi, 7 februarie, aplicaţia mobilă "Diia", prin care o serie de servicii publice urmează să fie disponibile online şi care va permite, de asemenea, ca cetăţenii să se legitimeze cu permisul de conducere electronic în locul actului de identitate, transmite ziarul Korrespondent.
 
La evenimentul de lansare a aplicaţiei au fost prezenţi inclusiv preşedintele Volodimir Zelenski şi premierul Oleksi Honcearuk.
 
"Statul ar trebui să fie pentru cetăţean un serviciu simplu și uşor de înțeles. Astăzi, facem un pas către acest obiectiv, lansând aplicația mobilă Diia", a subliniat Zelenski, precizând că aplicaţia poate fi descărcată din Google Play şi Apple Store.
 
"Din câte știu, Ucraina a devenit a treia țară din Europa care deţine aşa ceva", a adăugat Volodimir Zelenski. Potrivit preşedintelui, obiectivul său în funcţia de şef al statului este acela "de a oferi cetăţeanului posibilitatea ca toate interacţiunile cu statul să le efectueze folosind smartphone-ul și Internetul".
 
Zelenski a menţionat că acest lucru este valabil inclusiv în cazul votului electronic la alegerile prezidențiale, parlamentare și locale. "Aceasta este o provocare ambițioasă, dar realizabilă", a remarcat preşedintele Ucrainei.
 
Potrivit lui Zelenski, există multe obstacole în calea digitalizării Ucrainei. "Dar am voință, ceea ce înseamnă că vom avea un eStat", a adăugat preşedintele Ucrainei, subliniind că, pentru crearea acestei aplicaţii mobile, echipa sa nu a cheltuit niciun ban de la bugetul de stat. La rândul său, premierul Oleksi Honcearuk a explicat că, anul acesta, vor fi digitalizate cele mai importante 50 de servicii publice. "Scopul nostru este ca, în următorii trei ani, să digitalizăm absolut toate serviciile publice", a declarat premierul ucrainean.

Etichete smartphone"Diia"Volodimir ZelenskiOleksi Honcearuke statUcrainaKiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live