Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Mai 2022
Vizualizari: 1102
Comentează add

Ucraina: Oamenii încep să se întoarcă la casele lor, mai ales în vestul ţării, iar acum una din cele mai mari probleme este aprovizionarea cu alimente.

Ucraina: Locuitorii din Borodianka stau la cozi uriașe pentru alimente Ucraina: Locuitorii din Borodianka stau la cozi uriașe pentru alimente - Conține audio

ilie-pintea

Borodianka. câteva sute de oameni stăteau la coadă să primească alimente de la World Central Kitchen, o organizaţie care aduce săptămânal mâncare localnicilor. Foto: Ilie Pintea.

AUDIO: Reportaj.

Continuă luptele în estul Ucrainei, unde forţele ruse lansează zeci de rachete.

Pe de altă parte, Ucraina afirmă că a recucerit mai multe localităţi din zona Harkovului şi că a reuşit să împingă forţele ruse la nord de acest oraş-cheie, al doilea ca mărime după capitală.

Oamenii încep să se întoarcă la casele lor, mai ales în vestul ţării, iar acum una din cele mai mari probleme este aprovizionarea cu alimente. Trimisul RRA Ilie Pintea se află în apropiere de Kiev şi relatează:


Reporter: Niciun magazin nu era deschis la Borodianka, aproape de capitala Ucrainei, şi singurele alimente pe care le puteai cumpăra se găseau într-o piaţă improvizată pe marginea drumului, aproape de centru.

Din cei 14.000 de locuitori ai oraşului, peste 10.000 s-au refugiat în alte zone, dar mulţi au început să se întoarcă după ce oraşul a fost eliberat, aşa că nevoia de alimente de bază a crescut.

În parcul din faţa Bisericii, câteva sute de oameni stăteau la coadă să primească alimente de la World Central Kitchen, o organizaţie care aduce săptămânal mâncare localnicilor.


-: Până acum nu am mai fost aici, magazinele sunt închise şi, dacă n-ai unde munci, n-ai nici bani. Este pentru prima dată când vin. Ştiu că s-a mai împărţit ajutoare până acum.


Reporter: Aţi primit pensie ca înainte de război?


-: Da, pensia o primesc pe card, dar magazine nu avem deschise.


Reporter: De când sunteţi aici?


-: Stau la coadă aici de patru ore. Se împart ajutoare o dată pe săptămână. Până acum, noi am fost plecaţi, să salvăm copilul, să nu moară.


Reporter: În piaţa din oraş se găseau doar fructe şi cartofi, pentru că lanţurile de aprovizionare încă nu funcţionează şi magazinele care n-au fost distruse de bombardamente au fost baricadate şi nu şi-au reluat actinvitatea.

Organizaţiile internaţionale fac apel în continuare la donaţii, care să ajute la cumpărarea de alimente pentru oamenii din zonele afectate de război, cum sunt cele din regiunea Harkov, care încep să fie eliberate de armata rusă şi au nevoie de asistenţă umanitară de urgenţă.

FOTO: Borodianka. Câteva sute de oameni stăteau la coadă să primească alimente de la World Central Kitchen, o organizaţie care aduce săptămânal mâncare localnicilor. Sursa Foto: Ilie Pintea.

Borodianka 2

Borodianka 3

Harta: Borodianka. Sursa: google maps.

<

(RS)


Etichete ucrainaexclusiv radiorazboirusiaalimenteborodiankaharkov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live