Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Mai 2020
Vizualizari: 325
Comentează add

Twitter consideră că preşedintele Trump a promovat violenţa într-un mesaj

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Twitter l-a acuzat pe preşedintele Donald Trump de promovarea violenţei, după o postare despre protestele generate de uciderea unui afro-american neînarmat de către un poliţist alb.

Dl Trump i-a învinuit pe "criminalii" care au incendiat o secţie de poliţie din Minneapolis, avertizându-i totodată că "atunci când încep jafurile, încep şi împuşcăturile".

Conform Twitter, această postare încalcă regulile sale cu privire la violenţă, reprezentanţii companiei adăugând însă că o vor menţine accesibilă, în interesul public.

Luni de zile, la Twitter au existat dezbateri privind postările preşedintelui Trump. Pe de o parte, unii utilizatori afirmă că acestuia i se acceptă declaraţii care nu sunt permise în cazul altor persoane.

Pe de altă parte, conservatorii afirmă că reţelele sociale sunt părtinitoare şi le avertizează să nu intervină în niciun fel. Postările dlui Trump au survenit unei a treia nopţi de proteste generate de uciderea lui George Floyd, despre care preşedintele a declarat că întinează memoria acestuia.

Primarul din Minneapolis a spus că violenţele sunt de neacceptat, recunoscând însă furia şi durerea care domnesc în oraş.

Cinci sute de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi acolo pentru a pune capăt tulburărilor de stradă, care au inclus şi jefuirea mai multor magazine.

 

Etichete Donald TrumppoliticătweetTwitterGeorge Floyd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live