Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Mai 2020
Vizualizari: 557
Comentează add

Joi a avut loc o a treia noapte de incendii, jafuri și vandalism în Minnesota, după ce un bărbat afro-american a fost sufocat de un poliţist care i-a pus genunchiul pe gât.

Un reporter CNN a fost arestat în statul american Minnesota

sergiu-stet

 

Poliţişti din Minnesota au arestat fără vreun motiv evident un reporter CNN care transmitea în direct vineri dimineață, 29 mai, în timp ce urmărea protestele de la Minneapolis și i-au încătuşat atât pe el, cât şi pe membrii echipei sale de transmisie.

Reuters transmite că reporterul de culoare Omar Jimenez tocmai arătase un protestatar fiind arestat când aproximativ o jumătate de duzină de polițiști albi l-au înconjurat. "Ne putem muta în locul în care doriţi", le-a spus dl Jimenez poliţiştilor echipaţi cu măști de gaze și scuturi, înainte de a le explica în direct că el și echipa sa erau membri ai presei.

"Ne retragem din calea dvs". "Ne-am îndepărtat", a spus Jimenez înainte de a i se spune că este arestat și a fi încătușat de doi poliţişti.

"De ce sunt arestat, domnule"? Joi a avut loc o a treia noapte de incendii, jafuri și vandalism în Minnesota, după ce un bărbat afro-american a fost sufocat de un poliţist alb care s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul său.

Guvernatorul Tim Walz a declarat starea de urgenţă și a ordonat activarea Gărzii Naționale, iar președintele Donald Trump a sugerat într-un tweet ca jefuitorii să fie împuşcaţi. Twitter l-a acuzat de încălcarea regulilor sale prin "glorificarea violenței".


Etichete CNNMinnesotaMinneapolisOmar JimenezGeorge FloydSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live