Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

8 Octombrie 2016
Vizualizari: 979
Comentează add

Turneul "Duelul Viorilor", proiect muzical promovat şi susţinut de Radio România, a ajuns, aseară, la Tulcea.

Turneul "Duelul Viorilor" a ajuns la Tulcea

irinel-calin-tulcea

Foto: Raluca Georgescu

Turneul "Duelul Viorilor",  proiect muzical promovat şi susţinut de Radio România, a ajuns, aseară, la Tulcea.

Publicul a urmărit un program deosebit interpretat de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, acompaniaţi de pianistul Horia Mihail.

După cinci ediţii de succes "Duelul Viorilor" este în acest an un turneu special în care cei doi protagonişti, Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru aduc în confruntarea lor un program ce poate fi uşor numit 'best of' al ediţiilor precedente.

Îi însoțeşte în acest turneu, ca de obicei, pianistul Horia Mihail pentru a doua oară la Tulcea anul acesta, după ce în primăvară a ajuns aici cu "Pianul călător" un alt proiect susţinut de Radio România.

Horia Mihail: Concertele la Tulcea se întâmplă după călătorii foarte, foarte lungi. Venim tocmai de la Roma, ne-am simţit foarte, foarte bine pe scenă.

Sala de spectacol a Teatrului „Jean Bart” din Tulcea a avut aseară foarte puţine locuri libere, o dovadă că acest gen de muzică este apreciată aici spre satisfacţia unuia dintre protagoniştii duelului, profesorul universitar doctor Gabriel Croitoru.

Gabriel Croitoru: Eu cred că publicul românesc, nu neapărat că trebuie educat, dar trebuie să i se dea şi bucăţica aceasta de muzică, pentru că acest gen muzical nu este deloc promovat, ăsta este adevărul, în ultimii 25 de ani, însă iată că din ce în ce mai mult aducem muzica acolo unde ea nu a mai călcat niciodată şi muzica de calitate se face resimţită în sufletele oamenilor care îşi mai doresc să vină la concert.

 Duminică, la Caracal, şi luni la Bucureşti sunt următoarele runde ale duelului din acest an pentru că apoi timp de trei zile, joi, vineri şi sâmbătă, cele două viori să ajungă la Turda, Deva şi Alba Iulia.


Etichete Turneul Duelul ViorilorTulcearadio romaniahoria mihailgabriel croitorupianul calatorcaracalLiviu Prunaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live