Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Septembrie 2022
Vizualizari: 960
Comentează add

Turiştii străini au cheltuit cu aproape 40% mai mult în România în această vară, decât în 2021.

Turiştii străini au cheltuit mai mult în România

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă/ Ionut Iamandi

Turiştii străini au cheltuit cu aproape 40% mai mult în România, în această vară, decât în 2021, cele mai populare destinaţii de vacanţă fiind staţiunile montane, Transilvania şi Apuseni, se arată într-un studiu realizat de Global Payments, remis, joi, Agerpres.

Anul acesta, turismul românesc a avut o evoluţie atipică, dar a înregistrat o creştere economică semnificativă, dacă ne raportăm la volumul cheltuielilor efectuate în ultimele două luni de vară. 

Global Payments a realizat o analiză a sumelor de bani tranzacţionate cu cardul în lunile iulie-august 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, din care a reieşit că în cele două luni de vară s-au cheltuit în România 168,8 milioane de lei, faţă de 155,2 de milioane, în 2021. 

În total, turiştii români şi străini au cheltuit cu 13,6 milioane de lei mai mulţi bani pe produse şi servicii decât în vara trecută, reprezentând o creştere de 8,8% a plăţilor făcute cu cardul.

Aproape jumătate din acest surplus de capital a fost generat de turiştii străini.

În lunile iulie-august 2022, aceştia au cheltuit în ţara noastră 20,5 milioane de lei, faţă de 14,8 milioane de lei în perioada similară din 2021, cu 5,7 milioane de lei mai mult (creştere de 38,5%).

Turiştii străini care au cheltuit cei mai mulţi bani în România au fost britanicii, care au tranzacţionat 3,8 milioane de lei în cele două luni de vară, cu aproape 700 de mii de lei mai mult decât în 2021.

Germanii au lăsat şi ei 2,1 milioane de lei, cu o jumătate de milion mai mult decât vara trecută, iar italienii au cheltuit 1,8 milioane de lei, cu peste 400.000 de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2021.

 
 

Etichete turismvacantabrasov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live