Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

9 Iulie 2019
Vizualizari: 429
Comentează add

Primul sistem rusesc de apărare antiaeriană S-400 urmează să ajungă în aceste zile în Turcia.

Turcia urmează să primească primul sistem rusesc S-400

radu-dobritoiu

Primul sistem de apărare antiaeriană S-400 rusesc este în drum spre Turcia unde urmează să ajungă mâine. Potrivit ahvalnews.com şi Habertürk TV care citează surse militare aeronavele ruseşti de transport având la bord componentele primului sistem de apărare antiaeriană S-400 au părăsit baza aeriană din Rusia (de lângă oraşul Tver).

Astăzi urmează să ajungă în Turcia 9 tehnicieni militari ruşi care vor supraveghea transportul şi instalarea sistemului S-400. Potrivit Habertürk TV primul sistem va fi instalat în apropiere de capitala Turciei - Ankara.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat că sistemul S-400 a fost îmbarcat în aeronave, dar a evitat să spună data sosirii.

Această achiziție controversată a Turciei poate fi considerată un cal troian în sistemul defensiv anti-aerian al NATO și este începutul nuanțării relațiilor între țările din NATO.

Oficialii americani au amenințat Turcia cu scoaterea țării din programul F-35 și instituirea de sancțiuni dacă va achiziționa aceste rachete.


Conform TASS, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitry Peskov , a declarat astăzi că livrarea sistemul de apărare antiaeriană la Ankara se derulează confomr contractului încheiat între Rusia şi Turcia.Potrivit global-def.com Rachetele anti-aeriene de rază lungă S-400 au intrat în dotarea forțelor ruse din anul 2007 și sunt destinate să distrugă ținte aeriene precum aeronave, rachete balistice sau de croazieră, la o distanță de maxim 400 de km și o altitudine de până la 35 de km.  Chiar dacă propaganda rusă arată că aceste rachete sunt foarte bune, ele încă nu au fost testate încă într-o confruntare majoră spre deosebire de sistemele de apărare antiaeriană Patriot.
 


Etichete S400 Turciainstalare S-400 Ankara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live