Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

6 Septembrie 2012
Vizualizari: 1625
Comentează add

Forţele militare turce afirmă că 2000 de soldaţi participă la o ofensivă în apropierea graniţei cu Irakul şi Siria, după ce 10 militari turci au fost ucişi de rebeli kurzi.

Turcia lansează "o amplă ofensivă" împotriva rebelilor kurzi Turcia lansează "o amplă ofensivă" împotriva rebelilor kurzi - Conține video

ioana-dogaru

Turcia a lansat o ofensivă militară împotriva rebelilor kurzi. Foto: Reuters.

Turcia a lansat o operaţiune militară de amploare împotriva rebelilor kurzi în sud-estul ţării, potrivit BBC.

2000 de militari, susţinuţi de avioane şi elicoptere de luptă, participă la ofensiva din apropierea graniţei cu Irakul şi Siria, au precizat oficialii din securitate.

Operaţiunea survine după ce 10 soldaţi turci şi circa 20 de rebeli au fost ucişi duminică seară la Beytüssebap, o localitate din provincia Sirnak, unde o unitate a Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK) a atacat cu puşti mitraliere şi lansatoare de rachete un complex din domeniul securităţii.

Damascul acuză Turcia că îi susţine pe insurgenţii sirieni ce luptă contra forţelor lui Bashar al-Assad, iar Ankara acuză regimul sirian de sprijinirea rebelilor kurzi.

În această vară, PKK şi-a înmulţit atacurile împotriva forţelor de securitate din sud-estul Turciei, cu populaţie majoritar kurdă, dar şi în vest.

Mai multe zone din nordul Siriei, de la graniţa cu Turcia, sunt, în prezent, în mâinile unor grupări kurde siriene, unele dintre acestea fiind apropiate de PKK.

PKK este considerat de către Ankara o organizaţie teroristă, iar conflictul dintre acestea s-a soldat cu aproximativ 45.000 de morţi în confruntări ce durează începând din 1984.

Video: Turcia a lansat o operaţiune militară de amploare împotriva rebelilor kurzi. Sursă: Reuters.


Etichete Turciakurdrebelofensivămilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live