Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

15 August 2018
Vizualizari: 510
Comentează add

Turcia a mărit, astăzi, tarifele la unele produse importate din Statele Unite, ca răspuns la o măsură similară luată de Washington săptămâna trecută.

Turcia a mărit tarifele la unele produse importate din SUA

catalin-gombos

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Foto: facebook.com/RecepTayyipErdogan

Turcia a mărit, astăzi, tarifele la unele produse importate din Statele Unite, ca răspuns la o măsură similară luată de Washington săptămâna trecută.

În ciuda acestor noi semne ale tensiunilor în relaţia bilaterală, lira s-a apreciat, astăzi, pe fondul unor măsuri luate de Ankara. 

Reporter: Turcia a dublat tarifele la unele produse importate din Statele Unite, între care se numără autovehicule, băuturi alcoolice şi tutun, transmite Reuters. Potrivit vicepreşedintelui de la Ankara, Fuat Oktay, măsura a fost luată ca răspuns la atacuri americane asupra economiei Turciei.

Preşedintele Donald Trump a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că vor fi impuse tarife mai mari la importurile de oţel şi aluminiu din Turcia şi că relaţia cu această ţară nu este bună. Anunţul Washingtonului a accentuat devalorizarea lirei care a scăzut în total de la înbceputul anului cu 40%.

Ankara a reuşit să oprească devalorizarea monedei, după ce în urmă cu două zile, Banca Naţională a redus nivelul rezervelor solicitate băncilor comerciale, ceea ce permite injectarea în sistemul financiar a 10 miliarde de lire, 6 miliarde de dolari şi echivalentul a 3 miliarde de dolari în aur.

Aprecierea de astăzi a avut loc pe fondul limitării tranzacţiilor de către Banca Naţională şi a optimisului cu privire la relansarea relaţiilor cu Uniunea Europeană. Statele Unite sunt numulţumite că autorităţile turce au arestat un pastor american, precum şi angajaţi turci, reprezentanţei diplomatice americane.

Ankara pe de altă parte a criticat Statele Unite pentru că nu l-au extrădat pe clericul Fethullah Gülen, acuzat că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016.


Etichete turciatarife majoratesuaankaradonald trumpfuat oktaylira turceasca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live