Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

28 Mai 2021
Vizualizari: 450
Comentează add

Tulpina indiană a devenit dominantă în rândul cazurilor noi de infectare cu coronavirus

Tulpina indiană a devenit dominantă în M. Britanie #Covid

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.

În Marea Britanie, tulpina indiană a devenit dominantă în rândul cazurilor noi de infectare cu coronavirus.

Ridicarea ultimelor restricţii, anunţată pentru luna viitoare, ar putea fi anulată, în timp ce mai multe ţări au impus restricţii de călătorie britanicilor.


Autoritățile britanice spun că până la trei sferturi din infecțiile noi cu COVID înregistrate în țară sunt acum cu tulpina indiană. Cele mai multe focare de infecție sunt în capitala țării, Londra și în nordul Angliei.

Numărul infectărilor înregistrate ieri a fost de peste 3.500 de cazuri, ceea ce reprezintă o dublare față de săptămâna trecută și cel mai mare număr de infectări înregistrat într-o singură zi din 12 aprilie.


Ministrul sănătății, Matt Hancock: Variantă virusului identificată pentru prima dată în India continuă să se extindă. Scopul nostru este să rupem legătura cu numărul spitalizărilor și al deceselor, astfel încât infectările în sine să nu mai necesite restricţii severe asupra vieții oamenilor. Ministrul sănătății spune că vaccinarea este singura soluție de a evita îmbolnăvirea severă sau decesul din cauza virusului. Creșterea îngrijorătoare a numărului de infectări în Marea Britanie cu tulpina indiană ar putea anula relaxările programate luna viitoare. În același timp, mai multe țări, printre care Germania și Franța, au anunțat restricții de călătorie pentru cetățenii britanici pe teritoriul lor, din cauza tulpinii indiene.

Realizator: La Bucureşti, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, declara aseară că tocmai din cauza acestei tulpini indiene, cu o răspândire foarte rapidă, România menţine Marea Britanie pe lista statelor din zona galbenă, deşi în baza incidenţei, ar fi trebuit considerată o "ţară verde".

Astfel, cei care vin în România din Regatul Unit trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă un test negativ.


Etichete tulpina indianamarea britaniecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live