Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

5 August 2020
Vizualizari: 429
Comentează add

Beirutul este un oraș sinistrat, după exploziile devastatoare care au distrus portul capitalei libaneze.

Trei zile de doliu național în Liban

alina-bordeiasu

Beirut după explozie, 5 August 5, 2020. Anwar AMRO / AFP

Beirutul este un oraș sinistrat, după exploziile devastatoare care au distrus portul capitalei libaneze.

Clădiri prăbușite, mașini zdrobite și resturi pe străzi - acestea sunt imagini ale pagubelor de o amploare fără precedent.

Echipele de urgență îi caută și la această oră pe cei dați dispăruți. Bilanțul a crescut la cel puțin 100 de morţi și mai mult de 4.000 de răniți. În țară au fost decretate trei zile de doliu național.

Printre cei răniți grav se află mai mulți soldați ai Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban a cărei navă era ancorată în portul orașului Beirut. Marinarii au fost transportați la cele mai apropiate spitale, a anunțat FINUL, care nu a furnizat însă nici o informație cu privire la identitatea și naționalitatea acestor victime.

Şi membri ai Ambasadei Germaniei sunt printre răniți și, având în vedere daunele considerabile în zona urbană a capitalei Beirut, autoritățile spun că nu pot exclude pentru moment că și alți cetățeni germani se află printre morți și răniți.

Şi Ambasada României a fost afectată de explozie. A suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol, a precizat Ministerul de Externe de la București.

Autoritățile consulare nu au fost notificate până acum cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele din capitala libaneză.

Autoritățile libaneze resping ipoteza unui atentat.

Peste 2.700 de tone de azotat de amoniu, ținute într-un depozit din port, ar fi la originea catastrofei, susține șeful Siguranței Generale.


Etichete (ii)beirutexploziidoliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live