Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 310
Comentează add

Transportul public din Franţa continuă să fie perturbat de greve

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto Arhiva- Thomas SAMSON / AFP

Transportul public din Franţa continuă să fie perturbat de grevele cauzate de intenţia guvernului de a reforma sistemul de pensii, iar sindicatele au anunţat, pentru astăzi, manifestaţii masive în marile oraşe.

Între 15 și 20% din trenuri circulă astăzi în Franța, iar la Paris, orarul transportului urban, precum și al trenurilor ce fac legătura cu localitățile periferice și cu aeroporturile internaționale, este grav perturbat. Sunt anulate și 25% din zborurile interne ale Air France și 10% din cele pe distanțe medii fără să fie afectate cursele long curier.

Profesorii care erau peste 50% în grevă joia trecută au revenit treptat în școli. Astăzi doar 12% nu lucrează, însă sindicatele lor rămâne alături de marile centrale aflate la originea acestei mișcări sociale de proporții.

Ministrul educației explica astăzi la radioul public că guvernul a găsit soluția pentru a-i aduce pe dascăli, categoria care teoretic ar fi avut de pierdut de pe urmă reformei, la pensii egale cu ale funcționarilor publici cel mai bine plătiți.

Sindicatele fac astăzi după-amiază noi manifestații cu scopul de a menține presiunea asupra guvernului, cu o zi înainte ca premierul să expună conținutul proiectului de lege privind reforma pensiilor.

Riscul pe care îl au în față guvernanții este perpetuarea acestei mișcări. Unii lideri sindicali nu se sfiesc să afirme că ar putea rămâne în grevă până la Crăciun.


Etichete Frantagreve

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live