Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Ianuarie 2022
Vizualizari: 187
Comentează add

Tot mai mulţi lideri politici îi cer demisia premierului britanic Boris Johnson, după petrecerile ilegale care au avut loc la reşedinţa sa.

Tot mai mulţi lideri politici îi cer demisia lui Boris Johnson

florin-lepadatu

Premierul britanic, Boris Johnson.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - În Marea Britanie continuă să se amplifice scandalul legat de petrecerile care au avut loc la reședința prim-ministrului, în ciuda restricțiilor antipandemie impuse de propriul său guvern.

Demisia lui Boris Johnson este cerută atât de parlamentari din Partidul Conservator, cât și de membri ai opoziției, dar în ciuda faptului că astfel de apeluri devin tot mai numeroase, premierul refuză să cedeze.


Corespondenţă de la Londra - Reporter: Aura Neag - ”Cariera politică a premierului Boris Johnson nu a fost niciodată în mai mare pericol. Tot mai multe voci îi cer demisia din cauza unor petreceri ilegale care ar fi avut loc la reședința sa oficială în perioada pandemiei. Domnul Johnson a admis că a participat la una dintre ele, dar ieri a declarat că nimeni nu l-a avertizat că aceste petreceri sunt inegale. Furia parlamentarilor este palpabilă, unul dintre David Davis, fost ministru pentru Brexit, i-a cerut să plece.


David Davis: ”Mă aştept de la liderii mei să arate responsabilitate pentru acțiunile lor. El a arătat exact opusul. Îi reamintesc de un citat care îi este familiar: "Ești acolo de prea multă vreme pentru ceea ce ai făcut!". În numele lui Dumnezeu, pleacă!”

Boris Johnson refuză să discute o posibilă demisie, întrucât în acest moment are loc o anchetă independentă cu privire la aceste petreceri.


Boris Johnson: ”Această anchetă este cea care va da răspunsuri la ceea ce s-a întâmplat. Şi îmi pare rău, dar până la finalizarea ei trebuie să așteptați.”, i-a spus Boris Johnson și liderului opoziție laburiste care, la rându-i, i-a cerute demisia.”


Etichete Boris Johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live