Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

23 Mai 2019
Vizualizari: 422
Comentează add

Theresa May se confruntă cu tot mai multe voci care îi cer demisia

-

  Podul şi palatul Westminster din Londra.        Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940.

Premierul britanic, Theresa May, se confruntă cu tot mai multe voci care îi cer demisia, în condiţiile în care devine mai clar pe zi ce trece că legea privind Brexitul pe care o va prezenta în Camera Comunelor la începutul lunii iunie nu are şanse de a obţine sprijinul parlamentar.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi la Londra, Dan Vasiliu, mai mulţi membri ai cabinetului au declarat că Theresa May nu poate rămâne la conducerea executivului, în timp ce alţii au insistat că ea trebuie totuşi să-şi prezinte planul în parlament.

Reporter: Mai multe voci, partide diferite, același mesaj - premierul trebuie să demisioneze.

Conservatorii eurosceptici au încercat aseară încă o dată să schimbe regulamentul intern pentru a forța un vot de neîncredere la adresa Theresei May, dar fără niciun rezultat.

Totuși, prim-ministrul se va întâlni mâine cu președintele Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta despre plecarea sa din Downing Street.

Ieri însă Theresa May a continuat să lupte pentru planul său Brexit. "Dacă vrem să livrăm Brexitul în acest parlament trebuie să adoptăm un acord de ieșire și nu putem face asta fără să votăm în privința chestiunilor care ne-au divizat cel mai mult.

Până la urmă misiunea noastră este să luăm decizii, nu să le evităm", a spus Theresa May.

Între timp, ministrul pentru relația cu Parlamentul, Andrea Leadsom, care cel mai probabil va intra în cursa pentru șefia Partidului Conservator, și-a anunțat demisia din guvern, spunând că nu poate susține planul premierului.

Alți miniștri i-au cerut aseară să se întâlnească în privat cu Theresa May pentru a discuta propunerile sale, dar prim-ministrul i-a refuzat, invocând faptul că vrea să se concentreze asupra alegerilor europarlamentare care au loc astăzi în Regatul Unit.


Etichete Theresa Maybrexitdemisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live