Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1343
Comentează add

Cele două termocentrale din judeţul Hunedoara, Mintia şi Paroşeni, mai au cărbune doar pentru câteva zile de funcţionare, deşi minerii au acceptat să lucreze suplimentar.

Termocentralele Mintia şi Paroşeni nu mai au cărbune

ilie-pintea

Foto: rador.ro.

Cele două termocentrale din judeţul Hunedoara, Mintia şi Paroşeni, mai au cărbune doar pentru câteva zile de funcţionare.

Producţia zilnică a minelor din Valea Jiului abia acoperă necesarul pentru 24 de ore, deşi minerii au acceptat să lucreze şi în zilele libere.

Potrivit directorului Termocentralei Paroşeni, Doru Vişan, stocul de cărbune existent aici este de 8.500 de tone, care ajung pentru cel mult patru zile, iar la Termocentrala Mintia mai este cărbune doar pentru trei zile.

Minerii au acceptat să lucreze şi în zilele lor libere, dar spun că asta nu rezolvă lipsa de până acum a investiţiilor.

"În zilele nelucrătoare se va lucra pe bază de comandă în activitatea minieră, pentru a încerca să suplimentăm producţia de cărbune. Până la urmă, sunt efectele lipsei investiţiilor, după ce în anul 2014 şi 2013 minele nu au avut minima investiţie pentru a dezvolta capacităţile de producţie sau pentru a asigura, până la urmă, producţia necesară", a spus preşedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica.

Deşi în Valea Jiului mai sunt în prezent şase exploatări miniere, soluţia pentru a depăşi iarna ar putea fi importurile de cărbune, pentru care Complexul Energtic Hunedoara ar trebui să primească ajutor financiar de la guvern. 


Etichete ştiri vestComplexul Energetic Hunedoaratermocentralele Mintia şi Paroşenilipsa cărbuneluiValea Jiuluipreşedintele Sindicatului MuntelePetru Nicamineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live