Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

29 Iunie 2015
Vizualizari: 2508
Comentează add

În ziua de 3 August 2015 pilotul italian Fabio Barrone va incerca să stabilească un record mondial de viteză pe o porțiune de 13 km din Transfăgărășan, în apropierea Lacului Bâlea.

Tentativă de record mondial de viteză pe Transfăgărășan

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Tentativă de record mondial de viteză pe Transfăgărășan. Foto: Elena Postelnicu.

La 3 August un pilot italian va incerca să atingă recordul mondial de viteză pe Transfăgărășan
 
În ziua de 3 August 2015 pilotul italian Fabio Barrone va incerca să stabilească un record mondial de viteză pe o porțiune de 13 km din din Transfăgărășan, în apropierea Lacului Bâlea.
 
În conferința de presă organizată la Roma, la doar câteva zile după ce a revenit din România, Fabio Barone a declarat că într-adevăr Transfăgărașanul este șoseaua cea mai frumoasă din lume. 
 
"Este un proiect la care lucrăm de un an. Am descoperit că pe Transfăgărășan nu s-a înregistrat nici un record mondial de viteză și deci am luat aceasta decizie pentru a ajunge in Cartea Recordurilor" a declarat pentru Radio România Actualități, Fabio Barone.
 
Italienii au colaborat cu Biroul de turism al României de la Roma. "Este o inițiativă extrem de importantă pentru promovarea destinației și mi-a plăcut foarte mult ideea de a pune în aceeași propoziție România și această marcă faimoasă de mașini" spune Ioana Podosu, directoarea Biroului de turism. 
"Aceasta este ca un fel de stimulare pentru pasionații de automobilism să vină în România și să încerce și ei pe propria piele recordul. În plus porțiunea de stradă aleasă de pilot nu este chiar simplă, dincontra este porțiunea cea mai grea de pe partea de Sibiu, practic pornește de la Cascada Bâlea si ajunge până la Tunel, la Cabană" explică Ioana Podosu, care i-a însoțit pe italieni pe Transfăgărășan pentru a vedea împreună porțiunea de 13 km pe care pilotul va încerca să atingă recordul la viteză.
 
Transfăgărășanul ar putea deveni astfel și mai faimos
 
"Au fost extrem de impresionați de tot ce înseamnă România și în special de peisajul care l-a oferit strada. Ne-am oprit mai întâi și la Poenari de unde au putut să-și facă o idee mult mai clară de ce înseamnă Munții Făgăraș, după care ajungând pe partea de Argeș - unde am prins timp foarte bun - au fost absolut impresionați de păduri, de peisaje, dar și de faptul că acolo încă se mai găsește zăpadă" povestște despre călătoria în România Ioana Podosu, directoarea Biroului de turism al țării noastre de la Roma.
 
"Este o modalitate de a promova turismul în România în general pentru un targhet de lux, deoarece - așa cum se spunea și în timpul conferinței - automobilismul este cel care costă foarte mulți bani, prin urmare este un targhet big spender" completează Ioana Podosu.
 
Cu acest prilej însă, mai bine de două ore s-a vorbit despre România, despre Transfăgărășan, Sibiu și Transilvania. "Cu siguranță descoperind Transfăgărașanul vor descoperi si partea de Argeș, si partea de Sibiu, și Transilvania cu tot ce înseamnă practic zona respectivă ca ulterior să se extindă și spre alte zone" a mai adăugat Ioana Podosu.
 
La conferința de presă și la prezentarea mașinii cu care pilotul Fabio Barone va alerga la 3 august a fost prezent si Ovidiu Pufu, atașatul de presă din cadrul Ambasadei României în Italia. 
 
"Este o inițiativă care ne încântă foarte mult. Ambasada României în Italia a încurajat-o încă de la început. Este vorba despre o mașină sportivă, un brand - poate cel mai cunoscut brand de mașină sportivă din lume, iar această asociere cu Transfăgărășanul- un loc superb pe măsura acestei mașini, această asociere sperăm să facă și Transfăgărășanul la fel de faimos. Nu este prima dată când vedem o mașină sportivă pe Transfăgărășan. Au mai fost și altele, prilej cu care s-a vorbit despre Transfăgărășan ca fiind cel mai frumos drum din lume. Sperăm că și de data aceasta mesajul va fi auzit și în Italia" comsideră Ovidiu Pufu de la Ambasada României în Italia. 

Etichete exclusiv onlinepilotul italian Fabio Barronedin Transfăgărășanîn apropierea Lacului BâleaMunții FăgărașItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live