Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 113
Comentează add

Departamentul pentru Securitate Internă din Statele Unite a confirmat că va începe de mâine operațiunile legate de inaugurarea noului președinte, Joe Biden.

Tensiuni care marchează sfârșitul de mandat al președintelui Donald Trump

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Departamentul pentru Securitate Internă din Statele Unite a confirmat că va începe de mâine operațiunile  legate de inaugurarea noului președinte, Joe Biden, cu șase zile mai devreme decât era prevăzut.
 
Măsura permite mulțimii de agenții de securitate și de aplicare a legii să își coordoneze acțiunile speciale de protecție, cum ar fi închiderea de drumuri și stabilirea unui perimetru de siguranță.
 
Şeful departamentului a devenit ieri al treilea ministru care demisionează din cabinetul Trump, dar oficialitățile din securitate sunt hotărâte să nu repete greșelile de săptămâna trecută, când mii de demonstranți pro Trump au reușit să pătrundă în clădirea Congresului, unde parlamentarii oficializau rezultatul alegerilor prezidențiale.
 
Corespondenta RRA la Washington, Doina Saiciuc, despre tensiunile care marchează sfârșitul de mandat al președintelui Donald Trump.
 
Reporter: Doina Saiciuc - FBI a avertizat ieri, într-un document intern, că în zilele premergătoare ceremoniei de învestire a lui Joe Biden, la 20 ianuarie, ca președinte al Statelor Unite se așteaptă proteste armate în Washington DC și în toate capitalele statelor americane.
 
Au fost proferate amenințări cu moartea la adresa președintelui ales, Joe Biden, a vicepreședinte ales, Kamala Harris, şi a speaker-ului Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ca și la adresa vicepreședintelui Mike Pence.
 
Garda Națională a fost autorizată să trimită 15.000 de militari în capitala federală.
 
Aseară, secretarul în exercițiu al Departamentului Securității Naționale, Chad Wolf, care i-a cerut președintelui Trump să condamne violențele din 6 ianuarie, a demisionat brusc.
 
Potrivit unei declarații de aseară a congresmanului democrat Tim Ryan, un membru al autorităților de aplicare a legii a fost arestat și doi polițiști de la Capitoliu au fost suspendați.
 
Poliția Capitoliului îi investighează pe toți cei implicați, care au facilitat în mod potențial atacul. Se află sub investigație între 10 și 15 ofițeri.
 
Camera Reprezentanților a introdus ieri un capăt de acuzare în ceea ce urmează să fie al doilea proces de destituire a președintelui Trump. Capătul de acuzare este incitare la insurecție.
 
Pe la altă parte, procurorul general al DC, Karl Racine, a arătat ieri că Donald Trump Jr., fiul președintelui, avocatul personal al lui Trump, Giuliani și congresmanul republican Mo Brooks ar putea fi puși sub acuzare pentru incitare la insurgență.
 
Racine a semnalat și potențialul punerii sub acuzare a lui Donald Trump după ce nu va mai fi președinte. 
 

Etichete Donald TrumpJoe Biden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live