Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Iulie 2019
Vizualizari: 235
Comentează add

Temperaturi record de căldură absolută au fost înregistrate miercuri în Belgia, Olanda şi Germania, însă, potrivit meteorologilor, ce e mai rău urmează joi în Europa Occidentală.

Temperaturi record în Europa Occidentală

florin-lepadatu

 Foto arhivă RRA

Temperaturi record de căldură absolută au fost înregistrate miercuri în Belgia, Olanda şi Germania, însă, potrivit meteorologilor, ce e mai rău urmează joi în Europa Occidentală, relatează France Presse.

"Nou record de temperatură în Germania! Cu 40,5 grade Celsius, recordul precedent de 40,3 grade Celsius (Kitzingen, 5 iulie 2015) pentru întreaga Germanie, a fost doborât astăzi la Geilenkirchen!", a anunţat miercuri seară pe Twitter serviciul meteorologic german.

În Olanda, în cursul după-amiezii, mercurul din termometre a urcat până la 38,8 de grade Celsius la Gilze Rijen, în sud, şi până la 39,2 grade Celsius la Eindhoven.

Cel mai recent record data din 1944, când au fost 38,6 grade Celsius, potrivit institutului regal de meteorologie din Olanda.

Temperatura este atât de ridicată încât metalul de pe unele poduri din Amsterdam şi Haarlem îşi modifică forma, iar angajaţii municipali pulverizează apă pentru a le răci.

Şi în Belgia, unde a fost declanşat în premieră ''codul roşu'' de caniculă, a fost înregistrat un record istoric.

O temperatură de 39,9 grade Celsius a fost consemnată, miercuri, la baza militară Kleine-Brogel din nord-est, a indicat institutul regal de meteorologie din Belgia.

Ce este mai rău urmează, au avertizat meteorologii care au prognozat o nouă creştere a temperaturilor până vineri.

Astfel, ar putea veni rândul Parisului să doboare, joi, recordul de căldură stabilit în 1947 - 40,4 grade Celsius.


Etichete Caniculă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live