Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

25 Octombrie 2016
Vizualizari: 1322
Comentează add

Propunerea legislativă a PSD de eliminare a 102 taxe, inclusiv a celor pentru radio şi televiziune a fost votată de plenul Camerei Deputaţilor

Taxa radio-tv, eliminată de parlament

alina-bujanca

Foto: cdep.ro.

Propunerea legislativă a PSD de eliminare a 102 taxe, inclusiv a celor pentru radio şi televiziune, a fost votată de plenul Camerei Deputaţilor şi merge la promulgare.

Deşi a obţinut un vot unanim, dezbaterile nu au fost lipsite de tensiuni.

În timpul dezbaterilor, iniţiatorul documentului preşedintele PSD, deputatul Liviu Dragnea, a cerut eliminarea taxei radio-tv din proiect, deşi ieri, în Comisia parlamentară de specialitate, deputaţii hotărăseră păstrarea acesteia.

Liviu Dragnea a subliniat că eliminarea taxei radio-tv nu înseamnă că cele două instituţii publice vor fi sub control politic, ci vor avea un parcurs predictibil. Liviu Dragnea a prezentat şi o soluţie care să compenseze renunţarea la această taxă.

Liviu Dragnea: Noi propunem ca finanţarea să fie una predictibilă. Atunci, într-adevăr, nu mai au teamă de control politic şi de influenţă politică şi anume faţă de tarifele care sunt acum stabilite pentru anul viitor prin Legea bugetului de stat în parlament să aprobăm un nivel de tarif de 21 de lei aferent fiecărui cetăţean român pentru radio, ceea ce înseamnă un buget de 420 de milioane de lei, iar pentru televiziune alocarea propună este de 34 de lei în numele fiecărui cetăţean român, asta însemnând un total de 680 de milioane de lei.

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate de plen, iar deputatul Andreea Paul explică votul dat de PNL.

Andreea Paul: PNL a votat pentru acest proiect de lege pentru că, în ansamblu, el este unul bun, dar există două riscuri majore care s-au strecurat şi, din păcate, care vor lovi foarte brutal. Pe de o parte, e vorba despre eliminarea taxei radio-tv, care este o uriaşă greşeală care va amputa libertatea şi autonomia radioului şi televiziunii publice, care nu îşi pot cupăra această libertate apelând la bugetul de stat, iar pe de altă pare, acelaşi PSD ne propune de anul viitor înlocuirea cu alte taxe şi tarife parafiscale, ceea ce înseamnă că nu sunt interesaţi decât de eliminarea acestor taxe pe perioada campaniei electorale.

Proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea mai prevede eliminarea timbrului de mediu pentru autovehicule, a taxelor consulare şi de cetăţenie şi a celor pentru pierderea sau modificarea documentelor.

La finalul votului din Camera Deputaţilor, care are valoare decizională, deputatul PNL Andreea Paul a declarat că este posibil ca partidul său să atace documentul la Curtea Constituţională, ca urmare a deciziei de eliminare a taxei radio-tv.


Etichete Propunerea legislativă a PSD de eliminare a 102 taxeinclusiv a celor pentru radio şi televiziunevotată de plenul Camerei DeputaţilorLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live