Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League - continuare Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu

2 August 2015
Vizualizari: 1668
Comentează add

Tătarii din diaspora "nu acceptă situaţia actuală din Peninsula Crimeea, faptul că aparţine Federaţiei Ruse", spune Președintele Congresului Mondial al Tătarilor, Refat Ciubarov.

Tătarii din diaspora "nu acceptă situația actuală din Peninsula Crimeea"

mona-constantinescu

Președintele Congresului Mondial al Tătarilor, Refat Ciubarov. Foto: ru.krymr.com.

La Congresul Mondial al Tătarilor, care se desfăşoară la Ankara, liderii celor aproape 200 de asociaţii reprezentate la eveniment au cerut ca instituţiile internaţionale să intervină pentru a opri ceea ce numesc "acţiunile nedemocratice" ale Federaţiei Ruse asupra tătarilor din Crimeea, cărora nici nu li s-a permis să participe la reuniune.

Refat Ciubarov a fost reales, azi, în funcţia de preşedinte al Congresului de către delegaţii prezenţi la întrunirea ce se va încheia diseară.

Refat Ciubarov a făcut un apel la tătarii din diaspora, cărora le-a cerut să nu accepte situaţia din Peninsula Crimeea.

"Cei din diaspora nu acceptă situaţia actuală din Peninsula Crimeea, faptul că aparţine Federaţiei Ruse. La congres sunt prezenţi tătari din toate colţurile lumii şi cu această ocazie am rugămintea ca tătarii din România, împreună cu statul român, să facă demersurile necesare pentru recuperarea Crimeii.

"Am rugămintea deoarece România face parte din UE şi NATO şi poate opri Federaţia Rusă în ceea ce priveşte Peninsula Crimeea", a spus Refat Ciubarov.

Întâlnirile şi demersurile pe care le-au avut zilele acestea la Ankara au fost deosebit de importante pentru tătarii de pretutindeni, iar reprezentanţii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România i-au reconfirmat ajutorul pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă fraţii lor din Crimeea.


Etichete Congresul Mondial al TătarilorTurciaAnkaraFederatia RusaCrimeeaRefat CiubarovROmaniaUENATOUniunea Democrata a Tătarilor Turco-Musulmani din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live